Du er her: Hjem » Nyheter » Kirkens Bymisjon – Nye veier for bedriftssamarbeid

Kirkens Bymisjon – Nye veier for bedriftssamarbeid

Publisert: 14.01.2014

Kirkens Bymisjon opplever at stadig flere bedrifter ønsker å ta et samfunnsansvar. De siste to årene har CopyCat hjulpet Bymisjonen med å utvikle en nettportal for å forenkle kommunikasjonen med næringslivet.

 

Flere tar samfunnsansvar

I mer enn 150 år har Kirkens Bymisjon gjort en innsats for dem som havner utenfor det «etablerte» samfunnet. Utfordringene har kanskje aldri vært større enn nå, men desto mer gledelig er det at også næringslivets ønske om å ta samfunnsansvar er økende. Det store, hvite Operataket blender oss, og sollyset speiles i glassfasadene fra Barcode-bygningene når vi møter Ragnhild Østmo og Henning Høiner fra Bymisjonen i Bjørvika. Her vokser rekken av høyhus opp som massive symboler på velstand, finans og marked. Travle forretningsfolk i dress haster forbi langt mindre travle mennesker med pappkrus i hånda. For Bymisjonen var det ikke tilfeldig at nettopp dette området ble valgt som pilotprosjekt for en ny type samarbeid med næringslivet. Ragnhild Østmo forteller engasjert om et samarbeid som fjerner fordommene mellom næringslivet og «folk på gata».

 

– I prosjektet «Lønn som fortjent» arbeider rusavhengige mennesker sammen med medarbeidere fra bedriftene i Bjørvika, blant annet med å fjerne søppel og rydde i området. For de rusavhengige gir det både en dagslønn og en meningsfylt dag der de gjør nytte for seg. Like viktig som å fjerne søppel, er at vi fjerner fordommene mellom folk som har arbeidsplassen sin her og de som sliter med rusavhengighet på gata. Fordommene er like sterke begge veier, men forsvinner når folk står skulder ved skulder og utfører en jobb, understreker Ragnhild Østmo, næringslivsansvarlig i Bymisjonen. Hun opplever økende interesse fra bedrifter som ønsker å bidra til et bedre samfunn.

 

– En interessant utvikling er at unge arbeidssøkende konfronterer potensielle arbeidsgivere med hvilket samfunnsansvar bedriften tar. I et næringsliv der kompetanse er mangelvare, ser vi at bedrifter som tar samfunnsansvar, også blir mer attraktive for yngre arbeidstagere. Gevinsten kommer altså ikke bare i form av bedre samvittighet, men også ved at man får tak på de dyktigste medarbeiderne, forteller hun.

 

Doblet julekortsalget

Ulike typer trykt kommunikasjon er viktig for en så mangfoldig organisasjon som Bymisjonen. For to år siden utviklet CopyCat en nettbasert løsning for håndtering av Bymisjonens julekortproduksjon, noe som eliminerte lagerhold og forenklet bestillingsrutiner, og faktisk resulterte i nær en dobling av antall solgte julekort. Det siste året er nettportalen videreutviklet til å omfatte alle typer malbaserte trykksaker, i tillegg til profilmateriell. For en organisasjon som ønsker å holde administrasjonskostnadene på et minimumsnivå, gir dette store positive utslag.

 

– Oppdatert materiell er viktig i kommunikasjonen vår, både utad og innad. Det gjelder innhold, men ikke minst at vi sikrer at alt som lages har riktig visuell profil. Det er en ny hverdag for oss å kunne oppdatere og bestille materiell fra en nettportal med full oversikt over maler, priser og tilgjengelighet. Det viktigste er at det gir mer tid og penger igjen til arbeidet overfor dem som trenger det mest, sier Ragnhild Østmo. Nå blir nettportalen tatt i bruk hos Kirkens Bymisjon også andre steder i landet. Ragnhild Østmo og Henning Høiner kjenner seg trygge på at samarbeidet med CopyCat vil fortsette.

 

– Overgangen fra tradisjonell trykksakbestilling med større opplag og lagerhold, til nettbasert bestillingsportal og små, tilpassede opplag fra faste maler, har vært utelukkende positiv. Og lønnsom! Dessuten er vi veldig godt fornøyd med den jobben CopyCat har gjort for oss. De forstår behovene våre, samtidig som de er en utrolig serviceinnstilt og fin gjeng å samarbeide med, kommer det fra to mennesker som hver dag ser at innsats nytter, og at alle kan gjøre en forskjell.

 

« Tilbake til CopyCat Nyheter

Markedsportal. Ragnhild Østmo i Kirkens Bymisjon ser at samarbeidet med Per Utne og CopyCat bærer frukter, og vil utvides videre. Foto: Egil Smalberget

Fjerner fordommer i Bjørvika. Ragnhild Østmo og Henning Høiner ser at pilotprosjektet i Bjørvika gir resultater. Foto: Egil Smalberget

Abonner på CopyCat eNews (?)


CopyCat AS | Org. nr. 976 814 630 MVA | Alle rettigheter © 2018 | Tlf. 08180 | www.copycat.no | Utvikling og design av CopyCat Pluss