Du er her: Hjem » Nyheter » Månedens vinnerbilde hos Foto.no ble Digital FineArt print

Månedens vinnerbilde hos Foto.no ble Digital FineArt print

Publisert: 20.04.2017

Vegard Tangen stakk av med tittelen Månedens bilde hos Foto.no. Hos CopyCat fikk han vinnerbildet reprodusert med Digital FineArt printing.

Landets største nettsted og informasjonskanal for så vel fotoentusiaster som profesjonelle, Foto.no, kårer hver måned et vinnerbilde der de 90.000 medlemmene selv utgjør juryen. I mars 2017 gikk Vegard Tangen til topps med ”Trær i vintertåke”, et nydelig stemningsbilde i sort/hvitt, fotografert en tåkefull vinterdag ved Bogstad golfbane. Det ga dobbel gevinst denne måneden, for i samarbeid med Foto.no tilbød CopyCat seg å reprodusere månedens bilde med den sertifiserte utskriftsstandarden Digital FineArt printing. Vinnerbildet ble derfor produsert på matt kvalitetspapir fra Hahnemühle etter denne sertifiserte standardens teknikker og retningslinjer.

 

Vegard Tangen deltok selv under prosessen, sammen med Foto.no-redaktør Erik Faarlund. Fra Dino Beslic i CopyCat fikk de grundig og praktisk innføring i teknikkens standardiserte prosesser og krav til betraktningslys, arbeidsflyt og sertifiseringskrav. Resultatet ble ikke bare ett, men faktisk fem sertifiserte eksemplarer, alle påført sertifiseringshologram og dermed også loggført i den sentrale databasen for Digital Fine Art printing. Fotografen selv var imponert over kvaliteten og de standardiserte prosessene, og i samråd med Dino valgte han å reprodusere vinnerbildet sitt på matt papir av typen Hahnemühle Photo Rag. Samtlige papirtyper som benyttes til Digital FineArt printing er syrefrie og beregnet på holdbarhet i et hundreårsperspektiv.

Dino Beslic er avdelingsleder for CopyCat Sentrum. Med utgangspunkt i fotografens råfil sørget han for Digital FineArt print på Hahnemühle Photo Rag.

Dino er CopyCats sertifiserte operatør for Digital FineArt printing, hvor CopyCat er landets eneste sertifiserte tilbyder med Hahnemühle-papir. Produksjonen skjer ved vår avdeling i sentrum, der Dino er avdelingssjef. Han oppfordrer flere fotoentusiaster til å reprodusere sine beste bilder med denne teknikken.

 

- Formålet kan like gjerne være for gave som for salg. Fotografi er en unik gave som blir verdsatt høyt av mottageren, og med denne teknikken og de syrefrie papirkvalitetene lever bildet i generasjoner og får en langt høyere verdi enn ved bruk av enklere utskriftsteknikker. Markedet for videresalg av signert fotokunst er også større enn man skulle tro, hvis man tilbyr bildene til riktig kundegruppe, for eksempel lokalt der bildene er tatt. Vi kommer gjerne med gode tilbud på Digital FineArt printing for alle medlemmer av Foto.no, sier Dino Beslic, som oppfordrer både fotoentusiaster og profesjonelle til å legge turen innom CopyCats Oslo-avdeling i Rådhusgata.

Vegard Tangen følger spent med på produksjonen, og er storfornøyd med resultatet.

« Tilbake til CopyCat Nyheter

 

 

 

 

 

 

 

Erik Faarlund, redaktør av Foto.no, og vinnerfotograf Vegard Tangen og hans far fikk full gjennomgang av Digital FineArt printing.

Vegard Tangen deltok selv under prosessen, sammen med Foto.no-redaktør Erik Faarlund.

CopyCat Sentrum er landets eneste sertifiserte Digital FineArt-tilbyder med Hahnemühle-papir

Sertifisert utskriftsstandard - Digital FineArt.

Her blir vinnerbildet påført sertifiseringshologram og dermed også loggført i den sentrale databasen for Digital Fine Art printing.

Vinnerbildet ble produsert på matt Photo Rag kvalitetspapir fra Hahnemühle hos CopyCat Sentrum.

Månedens vinnerbilde hos Foto.no ble trykket med Digital FineArt printing hos CopyCat. Både fotografen selv og redaktøren for landets største fotonettsted var imponert.

Abonner på CopyCat eNews (?)


CopyCat AS | Org. nr. 976 814 630 MVA | Alle rettigheter © 2018 | Tlf. 08180 | www.copycat.no | Utvikling og design av CopyCat Pluss