Du er her: Hjem » Nyheter » ”Nye” dører økte trivselen ved sykehjemmet

”Nye” dører økte trivselen ved sykehjemmet

Publisert: 18.12.2017

Høyere trivsel og mindre institusjonspreg var målet da Kingos bo- og rehabilitering folierte beboernes inngangsdører. Gevinstene lot ikke vente på seg.

– Ideen er kjempegod, og i tråd med etatens målsetting om å skape ”Mitt hjem” for hver enkelt beboer.

Foliering av dørene var en god investering som vi er glade for at vi gjennomførte, forteller Inger Lise Åkeson.

De ”nye” dørene er så naturtro at man fristes til å legge post i brevsprekken, kjenne på gammelt treverk eller kikke inn gjennom vinduet med slitt glass. Sannheten er at det er gamle institusjonsdører som har fått nytt liv med folie med trykk produsert hos CopyCat. Resultatet er at 28 beboere ved Kingos bo- og rehabiliteringssenter nå kan åpne sin personlige inngangsdør til hjemmet sitt. Inger Lise Åkeson var ansvarlig for prosjektet, hun forteller at investeringen har betalt seg - i form av trivsel, aktivitet og trygghet.

 

- De positive effektene har vært mange. Hver beboer fikk velge sin personlige dør fra et stort utvalg, noe som ga mange sunne diskusjoner og tankevirksomhet gjennom valgprosessen. De nye og fargerike dørene gjør at institusjonspreget er redusert og at beboerne kjenner sterkere at rommet er deres eget hjem. Dessuten er det nå enklere for dem å finne sitt eget rom, så det gir også en høyere grad av trygghet og trivsel. Derfor var det en god investering som vi er glade for at vi gjennomførte, forteller Inger Lise Åkeson, avdelingsleder for service ved det kommunale sykehjemmet i Kingos gate i Oslo.

 

De personlige dørene er resultatet av høykvalitets grafisk trykk på en vannbestandig folie, som deretter er limt på hver dør. Inger Lise Åkeson forteller at hun fikk ideen da hun leste om et lignende prosjekt ved et annet sykehjem. – Ideen er kjempegod, og i tråd med etatens målsetting om å skape ”Mitt hjem” for hver enkelt beboer. Kommunen innvilget vår søknad om ekstrabevilgning til prosjektet, og det er absolutt verdt investeringen. Ofte er det små grep som skal til for å øke trivselen for både beboere og medarbeidere, noe dette er et godt eksempel på, sier hun.

 

Hvordan har samarbeidet med CopyCat vært? – Veldig bra, både når det gjelder dialog og utførelse. CopyCat har stått for alt fra trykking til montasje, alt levert til rett tid og til en fornuftig pris, og med en kvalitet som vil bestå over tid, oppsummerer hun.

Institusjonsdør. Slik så dørene ut før de fikk ”rehabilitering” i form av trykt folie. Forskjellen er åpenbar og gir gevinster for sykehjemmet.

Beboerne har selv valgt sine personlige dører.

« Tilbake til CopyCat Nyheter

 

 

 

 

 

 

 

Abonner på CopyCat eNews (?)


CopyCat AS | Org. nr. 976 814 630 MVA | Alle rettigheter © 2018 | Tlf. 08180 | www.copycat.no | Utvikling og design av CopyCat Pluss